Rondrit: De hoogtepunten van La palma


Afstand :190 km
Tijd :6,5 uur
Route :Puerto Naos - Puerto de Tazacorte – Tijarafe - Puntagorda - Las Tricias -
 Roque de los Muchahos - Santa Cruz - Puerto Naos

Deze autoroute is een must als je op La Palma bent en een huurauto hebt. Tijdens deze tocht kom je op de mooiste plekjes en door allerlei verschillende landschappen. Doe deze tocht in het begin van je vakantie, zodat je nog voldoende tijd hebt om de mooiste plekjes ook nog een keer te voet kunt bewonderen.
Vanuit Puerto Naos rijden we naar het noorden naar de kustplaats Puerto de Tazacorte. Dit plaatsje ligt mooi gelegen in de Barranco de Las Angustias.
Van hieruit slingert de weg zich langs het uitzichtpunt El Time (met uitzicht over Puerto de Tazacorte; hier begint ook een korte wandeling over het koningspad naar beneden) via Tijarafe naar Puntagorda. Als je hier in het voorjaar bent, staan de duizenden amandelbomen in bloei.
Daarna rijd je door naar Las Tricias waar het even tijd is voor een klein wandelingetje als je daar zin in hebt.
Las Tricias is vooral bekend om de drakenbloedbomen, de bewoonde grotten en het prachtige uitzicht over de zee.
Vanuit Las Tricias gaat de tocht verder richting het hoogste punt van La Palma.
Eerst kom je nog langs het Observatorio Astrofisico, de sterrenwacht en een van de grootste ter wereld. Er staat trouwens ook een Nederlandse telescoop.
Wat zal de sterrenhemel hier mooi zijn!
Daarna ga je verder naar het hoogste punt: Roque de los Muchachos. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de Caldera de Taburiente. Wat het extra indrukwekkend maakt, is de waterval aan wolken die over de bergrug valt. Heel bizar!
Stop ook nog even bij Mirador de los Andenes: ook hier heb je een prachtig uitzicht over de krater en bij helder weer zie je zelfs Tenerife en La Gomera liggen.
Met veel pijn en moeite nemen we afscheid van deze prachtige omgeving en vervolgen we de weg naar Santa Cruz. Op het laatst kronkelt de weg alle kanten op en ben je blij als het einde in zicht is. Stop nog even bij Mirador La Concepcion: van hieruit heb je een mooi uitzicht op de hoofdstad Santa Cruz.
Als je nog tijd en zin hebt, kun je Santa Cruz gaan bekijken. Een leuke stad met een koloniaal verleden: heerlijk om doorheen te slenteren. Let vooral op de mooie kleurrijke en bewerkte balkons van de huizen.
Na een bezoekje aan Santa Cruz verlaten we de oostkant van het eiland en rijden via de tunnel weer naar de zonnige westkant.
Eenmaal door de tunnel kom je door het mooie landschap van het Aridanedal dat gelegen is aan de voet van de vulkanen van de Cumbre Vieja en het nationale park Caldera de Taburiente.
Na El Paso neem je de afslag naar Puerto Naos en ben je aan het eindpunt van deze mooie rondrit.