Wandelen, het klinkt zo duf, maar……

Wat is er nou lekkerder dan buiten te zijn en je hoofd helemaal leeg te maken? Lekker genieten van een huppelend lammetje in de wei, een reiger die zich rustig laat bespieden of een bospad met kronkelende boomwortels en de zon die tussen de bomen schijnt. Een paar reeën die opeens je pad kruisen… Vanaf 1998 zijn we besmet geraakt met het wandelvirus tijdens onze vakantie op het eiland Madeira. Ok, de natuur is daar natuurlijk wel heel erg mooi en niet te vergelijken met de natuur hier. Maar elke plaats heeft zijn charme…

Onze (buitenlandse) vakanties worden uitgezocht op geschikte wandellocaties. Internet wordt geraadpleegd en dan wordt de bestemming geboekt. Zuid-Spanje en Madeira zijn onze favoriete plekken geworden door de afwisseling in de natuur en het heerlijke weer – ook niet onbelangrijk! Op deze manier leer je een land en zijn bewoners het beste kennen. Te voet kom je op de mooiste plekjes en je maakt soms leuke dingen mee. Ik herinner me nog goed een jongetje op Madeira dat bloemetjes uitdeelde terwijl hij met zijn voeten in de levada zat. De blik toen hij een aai over zijn bol kreeg was onbetaalbaar. Of de man in Zuid-Spanje met zijn spiksplinternieuwe auto die ons een lift gaf, terwijl we vies en bezweet waren.
Ook de twee dames op gympies die achter ons aan liepen in de bergen omdat wij wel een goede wandelgids bij ons hadden zullen we niet snel vergeten. Wij waren op dat moment maar wát blij met onze goede wandelschoenen en -stokken.

Maar ook Nederland blijft ons steeds verbazen. De vriendelijkheid van de mensen – zeker in Twente, waar echt iedereen je groet - de mooie plekjes, nieuwsgierige koeien die met je meelopen… Als het weer – en de tijd – het toelaat, trekken we de wandelschoenen aan en gaan erop uit. We wonen gelukkig in het mooie Twente, waar je uren kunt lopen. Bossen, heide, veen, glooiende heuvels, kronkelende riviertjes, vennetjes: voor elk wat wils. Meestal eindigen we ergens op een terrasje, ook niet vervelend toch?

Liepen we ‘vroeger’ met uitgeprinte routebeschrijvingen (“bij de grote eik linksaf, daarna bij het rode huis met zwarte luiken rechtdoor”), nu lopen we al jaren met een GPS. Sinds 2013 gebruiken we Wikiloc om al onze routes op te slaan. Het overzicht van onze routes staat hier: WikilocWandelingen:

WANDELINGEN IN 2020

WANDELINGEN IN 2019

WANDELINGEN IN 2018

WANDELINGEN IN 2017

WANDELINGEN IN 2016
WANDELINGEN IN 2015
WANDELINGEN IN 2012, 2013, 2014
WANDELINGEN DIVERSE JAREN


Links:

LOWA SCHOENEN

WANDELINGEN IN ZUID-LIMBURG

RUGZAKKEN VAN DEUTER

WANDELEN TWENTE EN TWENSE SPREUKEN

WANDELSTARTPAGINA

STAATSBOSBEHEER

ANTI-INSEKTENMIDDEL


wandelen